loading

Sınır Dışı Aşkın Deklinasyon

  • Home
  • Blog
  • Sınır Dışı Aşkın Deklinasyon
Eylül 30, 2022

Doğum haritaları, ilk nefesle birlikte oluşan gökyüzü kombinasyonun eşsiz tasarımıdır. İlk nefesle birlikte gökyüzünün çekilen bir fotoğrafı gibi düşünün. Hayatın tüm detaylarını ve süreçlerini belirleyen yükselen ve yöneticisi iken, kişinin kimliğini, gerçekliğini, varoluşunu, başarısını, saygınlığını ve tabi bunların bütünlüğü ile kişinin yaşama karşı mizacını, temelde “Güneş” sembolize eder.

Güneş; Gökyüzünde bildiğiniz tüm gezegenleri kütleçekim kuvvetiyle ekvator düzlemine göre yörüngesinde tutar. Güneş’e 8 drc ye kadar yaklaşan (Merkür ve Venüs haricindeki) gök cisimlerini etkisi altına alır. Güneş’in ışıkları etkisinde olan gezegenler, konularını Güneş’e devreder. Ekvatoryel düzlemde, Güneş’in karşısına geçen gök cisimleri, mutlaka retro enerjisin de olurlar.

Doğum haritaların da, tüm yerleşimler kişinin varoluşuna yani Güneş’e hizmet ederler. Doğum anında herhangi bir kişisel gezegen Güneş’in ekseni dışında, ekvator düzlemine göre açısal uzaklık durumu teknik olarak, Sınır dışı “aşkın deklinasyon” olarak tanımlanır.

Doğum anı dışında ilerletim haritaların da herhangi bir kişisel gezegen Güneş’in ekvator yörüngesinde olmadığı gözlemlenebiliyor. Geçici bir etkidir, fakat ilerletim haritaları ağır ilerleyen haritalardır unutmayınız.

Sınır dışı gezegenlerin Astrolojik karşılığı özetle, Güneşten bağımsız hareket eden gezegenlerdir.

Peki, kişisel haritalarda Güneş ekseni dışında seyreden bir gezegen, kişinin hayatına nasıl sirayet edecektir. Astrolojide, (aslında tüm gerçekliğiyle) Evren de “İYİ ya da KÖTÜ” kavramlar yoktur. Balık Burcu bakış açısıyla, “Neye göre kime göre diye” yorumlamak gerekir. Örneğin bu bir olaysa, iyi & kötü yorumunu ancak, olayın süreci tamamlandığında yani “sondan başa baktığımızda” fark edebiliyoruz. İşte bu nokta da iyi ya da kötü kavramlarının ortadan kalktığını fark ettiğimiz kıymetli bir noktadır. Buraya kadar dengede kalmak önemlidir. 

Sınır dışı Gezegenleri de iyi ya da kötü tanımlara yerleşmeyeceğimiz birçok örnek haritalar mevcut.

Paylaştığım iki örnekle siz değerlendiriyor olun.

Ressam Frida Kahlo, Doğum haritasında 4. Evinin yöneticisi ve yücelim yerleşimindeki RX Mars’ı Aşkın deklinasyondadır. Resimlerinin yanı sıra inişli çıkışlı hayatı, politik görüşleri, çok küçük yaşta geçirdiği çocuk felci ve sonrasındaki büyük tren kazasıyla 32 farklı ameliyat geçirmiş bacağının birini kaybetmiştir.  

Albert Ansitein, Asc yöneticisi ve aynı zamanda meslek göstergesi olan AY yerleşimi 6. Evdedir. Teorik fizikçi. Tüm zamanların en iyi fizikçilerinden kabul edilen Einstein, Nobel Fizik ödüllüdür. Fizik kanunlarındaki görelilik teorisinin keşifçisi olduğu gibi geliştirmesiyle tanınır. Sınır dışı çalışan meslek yöneticisi ve meslek alanındaki yerleşimi ve yerleştiği burcun doğasıyla insanlığa çok büyük katkı sağlayan, hatta kendisinden sonraki bilim adamlarına yönderlik edecek ispatlı araştırmalarda bulunmuştur.

Sınır dışı gezegenlere sahip harita örneklerini çoğaltabiliriz.

Kendi danışanlarımdaki gözlemlerim ise, Kişiden beklenmeyen, hatta kişin kendinden bile beklemediği olaylardaki sıra dışı tecrübeleri yönündedir.

Haritalarda, yerleştiği ev, aldığı açılar, yerleştiği burcun doğası ve sınır dışı gezegenin haritadaki etkinliği gibi bütünsel olarak incelenmelidir. Kişiyi sıra dışı yapabildiği gibi sınırların ötesine de itebiliyor. Sonuç olarak Güneş’ten bağımsız çalışan bir gökcismini ayrıca incelemek gerekiyor.

Teşekkürler,

Banu Ülkün 

Posted in astroloji

Arşiv

Instagram

Son Yazılar

Kategoriler

X